skip to Main Content

Cloud van
Nederlandse bodem

Cloud van
Nederlandse bodem

Cloudoplossingen én een eigen dienstverlening aanbieden aan klanten voor een optimaal resultaat. Dat is waar heel wat Nederlandse IT-organisaties vandaag de dag naar streven. Voor iedere cloudoplossing kunnen ze rekenen op Uniserver, de grootste b2b-cloudinfrastructuurprovider van Nederland. Uniserver levert IaaS-oplossingen op basis van hardware van HPE aan Nederlandse IT-organisaties, waardoor een (vaak) grote last van hun schouders valt.

Wil je als IT-organisatie of -integrator zelf cloudoplossingen aanbieden? Dan is Uniserver dé referentie. Voor iedere cloudomgeving kunnen moderne IT-organisaties terecht bij Uniserver, de grootste b2b-cloudinfrastructuurprovider van Nederland. Het bedrijf levert namelijk IaaS-oplossingen op basis van hardware van HPE. “HPE faciliteert ons om

die infrastructuur neer te zetten en te laten draaien”, aldus Emile Schouwstra, Commercial Director bij Uniserver. De diensten van de grootste cloudleverancier van Nederland worden geleverd uit drie verschillende datacenters, waarvan meerdere in Amsterdam (Equinix & NorthC) en één in het zuidelijke Beek (Engie).

Sinds jaar en dag – zo’n 13 jaar om precies te zijn – heeft HPE een intensieve samenwerking met Uniserver. Uniserver zorgt ervoor dat HPE een antwoord kan bieden op de stijgende cloudvraag die zij zien bij moderne IT-organisaties. Heel wat IT-organisaties kloppen namelijk aan bij HPE met de vraag welk datacenter ze kunnen inschakelen om aan de stijgende cloudvraag van klanten te kunnen voldoen.

IT-organisaties hadden vroeger een eigen datacenter, waarop ze clouddiensten aanboden aan eindklanten.
“Wij nemen die infrastructuur over en zorgen dat moderne IT-organisaties de vrijheid en zekerheid hebben om te focussen op hun eigen kracht: waarde creëren voor klanten en eindgebruikers. Zij moeten kunnen doen waar ze goed in zijn en moeten de ruimte hebben om daar nog beter in worden”, zegt Schouwstra. Het niet langer onderhouden en beheren van een datacenter waarop clouddiensten worden aangeboden, is voor traditionele IT-organisaties immers vaak een steeds grotere last die dan van de schouders valt.

“Wij zorgen dat moderne IT-organisaties de vrijheid en zekerheid hebben om te focussen op hun eigen kracht: waarde creëren voor klanten en eindgebruikers.”

Shift naar de hybrid cloud
De vraag naar hybrid cloudoplossingen stijgt enorm. IT- organisaties in Nederland willen hun klanten een hybrid omgeving aanbieden, omdat dit voor velen de meest ideale oplossing is. De best-of-all-worlds oplossing is namelijk flexibel, veilig en kostenefficiënt. Voor eindklanten lijkt

het alsof de cloud fysiek bij de IT-organisatie staat, terwijl zij – de IT-organisatie – binnen het Uniserverplatform een eigen portal hebben. De eerste ervaring met de hybrid.

cloud verloopt dus nog steeds via de IT-organisatie zelf, wat zeer belangrijk is aangezien de markt hypercompetitief is. Partners moeten immers snel diensten kunnen ontwikkelen en aanbieden. Daarom heeft het vandaag de dag weinig zin om vanaf nul te beginnen. Uniserver biedt technische expertise en de hoogste betrouwbaarheid aan partners zodat zij ook hun diensten mee kunnen verkopen aan eindklanten. Zo kunnen IT-organisaties innoveren zonder te investeren”, zegt Schouwstra.

In Nederland beslisten heel wat IT-organisaties vijf à tien jaar geleden om full in de public cloud te stappen. Wanneer ze vandaag uit de public cloud willen migreren om beter in te spelen op de behoeften van eindklanten, lopen ze vaak tegen hoge kosten aan. Een groot probleem, aangezien
zo’n 50% van de eindklanten in Nederland aangeeft om bepaalde applicaties volledig uit de public cloud te willen halen (International Data Corporation, 2018). “Door de combinatie (hybrid cloud), de laatste technologieën en innovaties kan Uniserver een garantie tot 99,98% uptime geven op haar dienstverlening. Dat maakt het cloudplatform van Uniserver betrouwbaar, flexibel en stabiel”, zegt Yannick de Lange, Operationeel Directeur bij Uniserver. “Het is belangrijk dat IT-organisaties goed nadenken over hun strategie van de komende jaren.

Cloud van eigen bodem
Voor sommige eindklanten – actief in verschillende sectoren – is het een vereiste dat gevoelige data in de cloud in Nederland en niet buiten de grenzen wordt bewaard. “Wanneer IT-organisaties hun cloudomgeving als dienst bij ons afnemen, in onze datacenters in Nederland, kunnen

ze makkelijk inspelen op die specifieke behoefte”, voegt
de Lange toe. Als cloud enabler, – middels een b2b-model
– brengt Uniserver de cloud dus letterlijk dichterbij voor klanten en eindklanten, met de hardware van HPE.

De cloud is nooit vol met HPE GreenLake
De applicaties en diensten van de IT-organisaties draaien bij Uniserver nu ook in het GreenLake-model. “GreenLake an sich verandert niets aan de kwaliteit van de hardware of de specificaties. We kunnen nu wel beter bouwstenen definiëren, die we makkelijker én sneller naar rato in het datacenter kunnen installeren en gefactureerd krijgen. Dit is zeer gunstig voor onze investeringen, aangezien dit in stapjes gebeurt. Gelijktijdig met onze groei, groeien de investeringen mee. En omdat we die bouwstenen hebben gedefinieerd kunnen we als we willen met één druk op de knop processen in gang zetten om diezelfde bouwstenen – of x aantal bouwstenen – geleverd en geïntegreerd te

krijgen. Dit zorgt dat we alles kunnen berekenen naar maandtarieven en dat we onze hardware of capaciteit kunnen inkopen op dezelfde manier zoals we factureren naar onze eindklanten. We doen alles in een recurring maandmodel. Zo weten we perfect hoeveel investering ertegenover staat, waardoor we razendsnel een aanbod kunnen neerleggen bij IT-organisaties”, zegt de Lange. Uniserver kan met andere woorden veel capaciteit aankopen en neerzetten zonder dat het stukken van mensen hoeft te kosten. Wanneer de capaciteit door de IT-organisaties in gebruik wordt genomen, betalen zij een maandelijks berekend bedrag. Het grootste voordeel voor de IT-organisaties van Uniserver is dat er altijd capaciteit beschikbaar is, aangezien die in grotere getallen kan worden aangekocht. De cloud is immers nooit vol met HPE GreenLake.

Sterke samenwerking
De implementatie van HPE GreenLake binnen de IaaS- diensten van Uniserver was een volgende, logische stap voor beiden. “Optimalisatie haal je enkel en alleen maar uit samenwerken”, aldus Schouwstra. Uniserver kijkt samen met HPE voortdurend waar de service nog beter kan. “De teams werken uitstekend samen en we versterken elkaar enorm. Door die sterke samenwerking kunnen we onze service bieden en blijven bieden zoals die vandaag staat”, zegt Schouwstra. Wat de samenwerking zo uniek maakt, is dat de grote poel van in-house experts van Uniserver meedenkt met HPE hoe uitdagingen concreet kunnen worden aangepakt. Ook analyseert de clouddistributeur de doelen van IT-organisaties nauwkeurig en zoekt het voortdurend naar de beste oplossingen. Voor IT- organisaties én voor HPE.

“Door de combinatie (hybrid cloud), de laatste technologieën en innovaties kan Uniserver een garantie tot 99,98% up- time geven op haar dienstverlening. Dat maakt het cloudplatform van Uniserver betrouwbaar, fexibel en stabiel.”

Meer weten over cloudstrategie,
Uniserver dienstverlening of
platformovernames?

Neem contact met ons op

Meer weten over cloudstrategie,
Uniserver dienstverlening of
platformovernames?

Direct contact
Back To Top
Uniserver