skip to Main Content

Performation en Uniserver gezamenlijk
op zoek naar perfecte balans tussen
public en private cloud voor ziekenhuizen

Performation en Uniserver gezamenlijk op zoek naar perfecte balans tussen public en private cloud voor ziekenhuizen

De Nederlandse ziekenhuizen opereren nu meer dan ooit in een dynamische omgeving. De vraag naar kwalitatief hoogwaardige zorg blijft toenemen, wat druk legt op financiën en medewerkers. De instellingen werken dan ook hard aan een zo effectief mogelijke bedrijfsvoering, een goed werkklimaat en een patiëntgericht serviceniveau. Dat vraagt om een slimme inrichting van de zorgprocessen en een integrale, datagedreven aanpak van de bedrijfsvoering. Performation in Bilthoven helpt ziekenhuizen met een portfolio van slimme software waarmee ze effectief worden ondersteund in de dagelijkse besturing.

Performation en Uniserver gezamenlijk op zoek naar perfecte balans tussen public en private cloud voor ziekenhuizen.

“Wij helpen ziekenhuizen de bedrijfsvoering te optimaliseren met behulp van integrale strategische planvorming in combinatie met tactische monitoring en operationele sturing”, zegt Marten de Bruin, manager IT en Operations bij Performation. “We doen dit door het bieden van verschillende krachtige tools, gecombineerd met advies van topkwaliteit. Hierdoor maken we objectieve, datagedreven besluitvorming mogelijk en optimaliseren we capaciteitssturing, zodat zorgprofessionals de best mogelijke zorg kunnen leveren.” Performation levert software voor onder meer kostenbeheersing en doelma- tigheid, begroten, capaciteitsmanagement en zorgregistratie. Met de in eigen huis ontwikkelde Datagateaway zijn zorgdata uit allerlei bronsyste- men uit te lezen, te verzamelen en beschikbaar te stellen voor analyse.

Van colocatie naar IaaS
Performation werkt al zes jaar nauw samen met Uniserver als cloudpartner. “Wij waren daarvoor al overgestapt op colocatie”, zegt De Bruin. “Toen de wens ontstond om steeds meer eigen hardware af te stoten en een vaste data- centerpartner te zoeken, kwam Uniserver in beeld. We zijn toen gestart met het opbouwen van onze oplossingen in de private cloud van Uniserver. Colocatie nam zo af en de inzet van IaaS groeide. Daarbij was stabiliteit altijd een belangrijke eis. Beschikbaarheid en betrouw- baarheid zijn cruciaal voor onze klanten en daarmee ook voor ons.”

“Beschikbaarheid en betrouwbaarheid zijn cruciaal voor onze klanten en daarmee ook voor ons.”

Rol van public cloud
Een van de belangrijke onderwerpen voor Performation in de komende jaren is de public cloud. Het bedrijf wil samen met Uniserver de mogelijkheden onderzoeken om bepaalde activiteiten naar bijvoorbeeld Azure te brengen. Volgens De Bruin sluit dat aan bij wat er in zorg- wereld op dit moment speelt. “Bij ziekenhuizen was de public cloud een aantal jaren geleden geen optie. De zorgen over beschikbaarheid en privacy waren te groot. Daar is de laatste tijd een verschuiving in gekomen. Vanuit compliance- perspectief zijn er geen sterke beperkingen meer. Die liggen nu nog vooral in licentie- en technische beperkingen. Wij gebruiken nu binnen de private cloud van Uniserver veel Microsoft- licenties. Om die één-op-één over te zetten naar Azure is op dit moment vanuit kostenoogpunt en vanuit de techniek nog niet haalbaar. Daarom zijn we erg te spreken over de overname van CloudNation door Uniserver. Als nieuw onder- deel van de Uniserver Group en specialist in public cloud zijn zij de ideale partij om ons te helpen de juiste route te vinden naar de public cloud. Met hun inbreng kunnen we de komen- de jaren verschillende scenario’s ontwikkelen met betrekking tot on-premise, IaaS, private en public cloud. Het zal gaan om de juiste balans voor ons en onze klanten.”

De Bruin heeft alle vertrouwen in de komen- de transitie. “Wij hebben al zes jaar samen- gewerkt met Uniserver en het is een echte partner gebleken. We hebben altijd directe toegang tot de technische mensen. De lijnen zijn kort en het gaat bij Uniserver niet om regels en procedures maar om het oplossen van problemen. Duidelijk is dat de trend in de markt gericht is op de cloud. Daar gaan we de komende jaren met Uniserver en CloudNation veel energie in steken.”

Meer weten over cloudstrategie,
Uniserver dienstverlening of
platformovernames?

Neem contact met ons op

Meer weten over cloudstrategie,
Uniserver dienstverlening of
platformovernames?

Direct contact
Back To Top
Uniserver