Colocatie

ICT apparatuur vraagt om enterprise niveau huisvesting

Een adequate huisvesting van ICT apparatuur vraagt tegenwoordig om een professionele benadering. De energiedichtheid van veel apparatuur is hoog, waardoor strenge eisen worden gesteld aan onder andere power voorziening en koeling. Ook het redundant inrichten van professionele huisvesting, inclusief goede connectiviteit, vraagt om een professionele aanpak en significante investeringen in een datacenter infrastructuur.

Een datacenter moet bovendien in staat zijn om ook in de nabije toekomst aan de evoluerende huisvestingscondities van ICT apparatuur te kunnen voldoen. Voor enterprises, MKB bedrijven, overheden, system integrators en service providers wegen dergelijke hoge CAPEX investeringen in een datacenter infrastructuur vaak niet op tegen de mogelijkheden van outsourcing middels colocatie.

Uniserver Colocatie

Uniserver biedt colocatie diensten vanuit eigen streng beveiligde suites in twee enterprise niveau datacenters: Equinix Amsterdam 3 (AMS3) en Equinix Amsterdam 5 (AMS5). Uw ICT apparatuur wordt in dat geval in de suites geïnstalleerd en voorzien van onder andere stroom, uitgebreide netwerkvoorzieningen en efficiënte koeling.

U kunt Uniserver Colocatie als separate dienst afnemen. De service is met name bedoeld voor klantpartners die diensten zoals Uniserver IaaS of Uniserver Managed Hosting afnemen, onze cloudgebaseerde value-add IT diensten waarbij in een hybride oplossing een onderdeel fysiek in plaats van softwarematig uitgevoerd dient te worden.

Sommige IT toepassingen laten zich namelijk niet virtualiseren, bijvoorbeeld omdat de leverancier van een specifieke oplossing deze uitsluitend als hardware levert. Denk daarbij aan oplossingen zoals Google search appliances, bepaalde typen firewalls en MPLS routers.

Ook kunnen bepaalde performance wensen en eisen het noodzakelijk maken om gedeeltes van een oplossing hardware-matig uit te voeren. Daarnaast kunnen business-afwegingen ten grondslag liggen aan de keuze voor een hybride oplossing met gedeeltelijke co-locatie, bijvoorbeeld omdat bepaalde apparatuur voorlopig nog niet is afgeschreven.

Uniserver Colocatie is zowel beschikbaar in private racks als in een rack dat gedeeld wordt met andere afnemers van Uniserver. De oplossing is zelfs een optie voor de kleinst mogelijke colocatiebehoefte, met minimale afname eenheden vanaf 1U. Dataverkeer kan worden ingekocht in pakketten per maand, dan wel op basis van nacalculatie. Eenvoudige werkzaamheden kunnen door Uniserver engineers op afstand worden uitgevoerd. Vanuit veiligheidsoogpunt en kwaliteitsborging voor klanten, kiest Uniserver voor het begeleid bezoeken van de betreffende datacenters.

De voordelen op een rij:

  • Enterprise niveau huisvesting van ICT apparatuur, inclusief stroom, netwerkvoorzieningen en koeling, in streng beveiligde datacenters in Amsterdam;
  • Beschikbaar in zowel private racks als gedeelde racks, met afname eenheden vanaf zelfs 1U;
  • Naadloze, hybride integratie van co-locatie diensten met cloud gebaseerde diensten zoals Uniserver IaaS en Uniserver Managed Hosting;
  • Eenvoudige datacenter werkzaamheden kunnen door Uniserver engineers op afstand worden uitgevoerd.

Uniserver Colocatie is er voor iedereen die:

  • Uniserver IaaS of Uniserver Managed Hosting afneemt – cloudgebaseerde IT-diensten waarbij in hybride vorm een onderdeel fysiek uitgevoerd moet worden;
  • ICT apparatuur professioneel wil huisvesten, inclusief uitmuntende connectiviteit en strenge beveiliging;
  • Op zoek is naar shared colocatie diensten, gedeeld met andere klanten en afnamemogelijkheden vanaf 1U.

Uniserver werkt onder andere samen met: