Disaster Recovery as a Service

Een ramp is niet te voorkomen. Maar u kunt zich er wél op voorbereiden.

In elk bedrijfsgebouw hangen plattegronden met vluchtroutes. Net als verlichte pijlen naar de uitgangen. Het personeel doet jaarlijks brandoefeningen. Er is een bedrijfshulpverlener. Sommige collega’s hebben hun EHBO-diploma. Ook aan preventie wordt veel gedaan. Maar wat nou als een calamiteit de servers treft en de werkstations ineens lam liggen? Bent u voorbereid op de uitval van uw IT-infrastructuur met alle data? Het gaat wel meteen om al uw primaire processen.

Calamiteiten komen in allerlei gedaanten. Met DRaaS speelt u op safe.

Een grote, regionale stroomstoring, een overstroming of een aanval met een virus kan de levering van de IT totaal op z’n kop zetten. Het is dan maar de vraag of u de calamiteit snel genoeg weet te pareren door een back-up terug te zetten. Meestal niet. Door met DRaaS een uitwijkmogelijkheid te realiseren in de cloud bent u snel weer up & running, timmert u alles waterdicht en hoeft er geen bedrijfsintelligentie verloren te gaan.

Complete bescherming door DRaaS.

DRaaS – Disaster Recovery as a Service – gaat dus over het hebben van de juiste uitwijkvoorziening. Vergelijk het met een goede verzekering met onmiddellijke en uitgebreide noodhulp. Voordat u die afsluit, beoordeelt u of de organisatie het zich überhaupt kan permitteren offline te zijn. Uniserver regelt de techniek en dat de zaken 24/7 gerepliceerd worden en er acuut uitgeweken kan worden, wat de aanleiding ook is. Regelmatig testen en evalueren maakt onderdeel uit van de service: Minimaal 1 x per jaar toetsen we het ‘vluchtplan’ door het daadwerkelijk in gang te zetten. ‘As a Service’ staat voor een maandelijkse fixed fee. Het vergt verder geen investeringen in hardware, software of kennis.

Disaster Recovery Plan

De noodzaak van het maken van een Disaster Recovery Plan wordt vaak niet gezien. Wat zijn de risico’s en hoe kan je je toch voorbereiden op een volledige recovery met minimale middelen. Maak vandaag nog met een van onze account managers een afspraak en maak samen inzichtelijk of u volledig bent voorbereidt.

Uniserver werkt onder andere samen met: