skip to Main Content

Podcast: Duurzaamheid in IT-land

Podcast: Duurzaamheid in IT-land

“ Er is in Nederland maar 12% groene stroom beschikbaar. Daarmee gaan we het niet redden, dus kijken we in onze achtertuin naar andere mogelijkheden.”

Alkmaar, 6 december 2022

Podcast: Duurzaamheid in IT-land

Duurzaamheid. Een woord dat vandaag de dag in alle sectoren relevant is. Zo ook in de IT: een sector die door vele wordt gezien als grootverbruiker van energie. Dit heeft vaak een negatieve lading, maar is dat wel correct? In deze aflevering van de podcast ‘In gesprek met…’ vertellen Riemert Moleman, Quality and Assurance Manager bij Uniserver, en Jarno Bloem, Chief Operating Officer bij NorthC, hier meer over. Wat kunnen we op dit moment doen om te verduurzamen en te vergroenen? En wat verstaan we eigenlijk onder een een duurzaam datacenter?

Voor Uniserver is het belangrijk om bij het selecteren van een leverancier te kijken wat zij doen aan duurzaamheid. We geloven namelijk dat alle kleine beetjes helpen. Elke extra percentage levert iets op. Vandaar dat wij onze diensten onder andere leveren vanuit datacenters van NorthC. Een partij die het streven heeft om in 2030 geheel CO2-neutraal te opereren. Dit kan uiteraard niet door alleen maar groene stroom te gebruiken. Wel zijn er tal van andere mogelijkheden die zij kunnen inzetten. Denk bijvoorbeeld eens aan restwarmte dat ingezet kan worden bij woonwijken, bedrijven of misschien wel zwembaden.

 

Nieuwsgierig? Luister dan nu de podcast hieronder of op Spotify.

Terug naar alle artikelen

Wij brengen de kracht
van de cloud naar de
Nederlandse markt!

Wat we doen
Back To Top
Uniserver