skip to Main Content

OGD kiest Uniserver als partner
voor private clouddienstverlening

OGD kiest Uniserver als partner voor private clouddienstverlening

Alkmaar, 18 januari 2023

OGD kiest Uniserver als partner voor private clouddienstverlening

Uniserver en OGD ict-diensten slaan handen ineen en gaan een strategisch partnership aan. Na een intensieve selectieprocedure om het fysieke private cloudplatform van OGD uit te besteden, kwam Uniserver als beste naar voren. Vanaf heden zullen de partijen gezamenlijk klanten voorzien van private clouddienstverlening.

Toen OGD de keuze maakte om haar portfolio van datacenterdienstverlening uit te breiden, besloot de ict-dienstverlener ervoor om haar fysieke private cloudplatform uit te besteden. Er volgde een selectieprocedure waarbij Uniserver in beeld kwam door introductie van de gezamenlijke partner Veeam. Een unieke gelegenheid om als hybride clouddistributeur te laten zien wat ze in huis hebben. En met resultaat een krachtige nieuwe samenwerking.

Strategische én culturele match
Wat opviel in het voortraject van de samenwerkingsovereenkomst is de culturele en strategische match, vertelt Rik van Berendonk, CTO van OGD, over de keuze voor Uniserver. “We kunnen op alle niveaus goed met elkaar schakelen. Daarnaast levert Uniserver aan B2B-klanten. We hebben verschillende doelgroepen, waardoor we niet in elkaars vaarwater zitten. Kortom: een hele goede match”.

Yannick de Lange, Managing Director bij Uniserver over het nieuwe partnership: “Gedurende het selectieproces hebben wij ervaren dat Uniserver en OGD elkaar goed aanvoelen én aanvullen. Wij zien in de samenwerking met OGD veel potentie om met clouddiensten in de markten van OGD te groeien.”

Ambities voor de toekomst
OGD sluit niet alleen perfect aan bij het Uniserver DNA, maar heeft ook dezelfde ambities voor de toekomst. Beide partijen willen groeien met hybride clouddienstverlening. Met de gezamenlijke focus in marktsegmenten als overheid en financiën zetten zij zich samen in om klanten te helpen naar de cloud. Uniserver levert met haar experts de stabiele en betrouwbare IT-infrastructuur, en OGD kan zich zo volledig focussen op haar klanten nu én in de toekomst.

Over OGD ict-diensten
OGD haalt al meer dan 35 jaar het maximale uit ict voor mensen en organisaties. Als strategisch partner bedenkt, bouwt en beheert OGD fullservice oplossingen voor de complete breedte van organisaties. Het bedrijf staat bekend om haar oprechte advies en de nuchtere, kritische blik waarmee zij haar klanten vooruit helpt. Zo bereiken organisaties hun doelen en werken hun mensen plezierig en effectief. OGD richt zich op Nederlandse organisaties, met een focus op de sectoren overheid, industrie, financiële dienstverlening en zorg. Het bedrijf heeft vijf Nederlandse vestigingen en ruim 1400 medewerkers.

Terug naar alle artikelen

Wij brengen de kracht
van de cloud naar de
Nederlandse markt!

Wat we doen
Back To Top
Uniserver