Nieuws

In elke nieuwsbrief stellen wij een medewerker van Uniserver voor. In vijf vragen proberen we een beeld te schetsen, dit keer is dat van Astrid Dekker. Zij is Financial Controller, zit nooit stil en wil uitgroeien tot Business Controller.

5 Vragen aan: Astrid Dekker

Welke functie bekleed je bij Uniserver?
Sinds 1 juni 2014 ben ik Financial Controller bij Uniserver. Naast de begroting en de jaarrekening ben ik constant bezig met het verbeteren van systemen, werkwijzen en procedures. Ik kom in aanraking met veel verschillende facetten van onze organisatie en zoek actief de samenwerking met andere afdelingen. Ik krijg veel energie van verbinden en bouwen!

Wat doe je in jouw vrije tijd?
Door mijn enthousiasme en energie krijg ik vaak de vraag “Zit jij ook wel eens stil?” Nou, niet veel! Stil zitten doe ik alleen met een goed boek, bijvoorbeeld een thriller van Camilla Lackberg of Karin Slaughter. Ik kan erg genieten van activiteiten met onze vier kinderen, maar ook van tuinieren en klussen in en om huis. Daarnaast ben ik ook echt een sociaal dier: ik nodig graag vrienden uit om lekker te komen eten.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
De afdeling Financiën verbindt veel processen en afdelingen aan elkaar. Je kan bijna zeggen dat die afdeling de spin in het web is, of het cement van de organisatie. De cultuur is open, informeel en no-nonsense en je voelt je al snel erg verbonden met Uniserver. Die verbinding en betrokkenheid maken dat ik verschil kan maken binnen de organisatie.

Wat zou je willen verbeteren in jouw werk?
De functie van financial controller binnen Uniserver is nog relatief nieuw door de snelle groei van de organisatie. Er liggen nog voldoende kansen en uitdagingen binnen de functie van controller, zoals het continue verbeteren van systemen en het inhaken op de steeds veranderende omgeving.

Welke ambities heb je als het om jouw werk gaat?
Een Financial Controller is grotendeels gericht op het verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van financiële cijfers. Als je hiermee midden in de organisatie staat, krijg je inzicht in de gehele business door trendanalyses, business cases en scenario’s. Met andere woorden van Financial Controller naar Business Controller!

Uniserver werkt onder andere samen met: