Nieuws

De Ambitie Manager van Uniserver, Jiska Rodenburg

Mijn functie geeft precies aan wat ik doe: het managen van de ambities van onze werknemers. Dat is toch wel wat anders dan het gebruikelijke HR-werk. Dat komt omdat ik vind dat het HR-vak veel proactiever moet. Het traditionele personeelswerk is passief, werknemers komen met vragen over opslag of met issues die zij hebben met het management. ‘Proactief’ wil zeggen dat ik ze een veilige plek bied om hun ambities te uiten, welke volgende stap willen zij maken, waar naartoe willen zij doorgroeien en wat is daarvoor nodig? Daarnaast houd ik me bezig met het binnenhalen van talent en met het vasthouden en uitbouwen van de waarden en normen van Uniserver: onze bedrijfscultuur.

In de twee-en-een-half jaar dat ik bij Uniserver zit heb ik mijn best gedaan om naar het gemeenschappelijke te zoeken en om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dat viel aanvankelijk niet mee, nu weet ik hoe het moet en weet iedereen me te vinden voor persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb geen bewuste keuze gemaakt voor de IT-sector, ik ben er ingerold. Ik had mijn eigen bedrijf op coaching en recruitmentvlak en ik werd door Uniserver ingeschakeld voor een interim opdracht. Het bedrijf groeide hard en de werknemers waren – en zijn nog steeds – zeer loyaal. Voor de volgende stap van het bedrijf was competentiemanagement nodig om de mensen perspectief te kunnen bieden. Daar heb ik aan gewerkt en na drie maanden heeft Uniserver me gevraagd om te blijven om het af te maken. Maar het is nooit af!

Mijn eigen ambitie? Van medewerkers deelnemers maken! De wereld verandert snel en daar moeten we net zo snel op inspelen. Jonge talenten zijn niet meer op zoek naar een werkgever, maar naar een organisatie waaraan ze zich willen verbinden met hun talent. Het zal steeds meer gaan draaien om dat talent. Waar nu mensen bij een bedrijf terechtkomen op basis van wat ze toevallig kunnen en kiezen, gaat het in de toekomst veel meer draaien om waar zij écht goed in zijn.

Uniserver werkt onder andere samen met: