Nieuws

Duurzame keuzes

Een ‘zachter’ kenmerk van onze dienstverlening is dat het duurzaam is. Duurzaam, omdat we het voor mkb-bedrijven mogelijk maken resources met elkaar te delen zodat grondstoffen, energie en opslagcapaciteit effectiever gebruikt kunnen worden. Als team zijn we gemotiveerd om ook in onze verdere bedrijfsvoering zo milieu- en mensvriendelijk te denken en doen.

Duurzame renovatie pand

Zo ook bij de verbouwing van ons kantoorpand. Wegens aanhoudende groei, waar we overigens bijzonder trots op zijn, zochten we naar de beste manier om het aantal werk- en vergader-plekken te vergroten. Duurzaam en milieuvriendelijk (ver)bouwen was daarin voor ons een van de belangrijke keuzecriteria. Uiteindelijk hebben we het duurzaam renoveren van ons bestaande kantoorpand verkozen boven nieuwbouw of verhuizen. We gaan de beschikbare ruimtes beter benutten door het weghalen en verplaatsen van scheidingswanden en het slimmer indelen van de werkplekken. Alle materialen worden daarbij zoveel mogelijk hergebruikt. Daarnaast stappen we over op een energie-neutraal klimaatsysteem. De zonnepanelen liggen inmiddels al op het dak en tijdens de renovatie wordt veel aandacht besteed aan extra isolatie, zonwering en verlichting.

Stimuleren sporten medewerkers

Onze medewerkers kunnen na de verbouwing, als ze dat willen, in sportkleding naar werk komen. In ons vernieuwde kantoorpand richten we een fitnessruimte in, zodat we voor, na of tijdens ons werk letterlijk even in beweging kunnen komen. ‘Binnen spelen’, noemen we dat met een knipoog. Een mooie aanvulling op het ‘buiten spelen’ dat we regelmatig met elkaar doen, zoals een maandelijkse bootcamp, een jaarlijks ski-avontuur, skydiven en het in teamverband deelnemen aan bijvoorbeeld de Strong Viking Obstacle Run en de Dam tot Damloop. Naast dat we zelf fysiek in beweging komen, supporteren we ook graag (regionale) goede doelen, omdat we de omgeving waarin we werken meer dan een warm hart toedragen. Zo sponsorden we recent onze partner Performation die met een team deelnam aan de Roparun en zijn we vriend van de Stichting ALS.

Uniserver werkt onder andere samen met: