Nieuws

HP zet Uniserver in het zonnetje

Nu organisaties vaker clouddiensten afnemen en minder in hun eigen datacenter data verwerken, heeft dat gevolgen voor de afzetkanalen van fabrikanten. HP vindt daarom dat service providers de nieuwe channel partners zijn van de computerfabrikant. Uniserver is de eerste die een speciale award heeft gekregen van HP.

Op 14 april tijdens het partner event van HP in het Business Center te Nieuwegein is Uniserver in het zonnetje gezet. Overigens niet als enige. Er waren 16 verschillende categorieën en 26 partners genomineerd voor een Award. Maar wel als enige die met de Service Provider Award aan de haal ging.
Hugo van Diepen, directeur van Uniserver: “HP heeft gezien dat er – als gevolg van cloud computing – een verandering is opgetreden in het resellermodel. Uiteindelijk verkoopt het bedrijf niet meer via een reseller rechtstreeks apparatuur aan eindklanten, maar aan cloud providers die functionaliteit leveren aan eindklanten, maar wel via HP-apparatuur. De wereld verandert en HP ziet dat de afzetkanalen een andere richting hebben gekregen. Service providers zijn in de ogen van HP de nieuwe channel partners. En de onderneming wil de bestaande resellers koppelen aan de service providers.”
HP wil meer denken vanuit het datacenter, omdat automatisering meer en meer van daaruit plaatsvindt. Zo is deze nieuwe categorie in het prijzenfestival ontstaan. Maar dan moet je nog wel aan heel wat eisen voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs. Omzetvolume is één aspect, maar de groei over de afgelopen jaren telt eveneens mee, evenals de branche waarin een bedrijf werkzaam is, de soort klanten die het bedient, het onderlinge contact en nog een aantal aspecten.
“En vervolgens zijn wij als beste uit de bus gekomen. Daar voel ik me echt door vereerd”, zegt Van Diepen.

Kwaliteit staat voorop
Overigens hanteert Uniserver een two-vendor beleid. Niet alles komt automatisch van HP. Ook bijvoorbeeld Dell zit vaak in de overwegingen. “Toch hebben wij in de loop der jaren gemerkt dat we onze servers en storage-producten in de meeste gevallen van HP betrekken. We letten niet alleen op prijs, maar vooral ook op beschikbaarheid, snelheid, betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid. Uiteindelijk kiezen wij – in het belang van onze klanten – voor kwaliteit. Ook als dat iets meer kost.”
Behalve een mooie plastiek is Uniserver nu ook extra aandacht rijker. “Een jaar lang staan wij in alle uitingen van HP te boek als ‘best service provider’. Dat is ook wel wat waard”, meent Van Diepen.

Uniserver werkt onder andere samen met: