Nieuws

Introductie nieuwe IaaS functionaliteiten en afnamemodel

Introductie nieuwe features in Flex IaaS

U bent het inmiddels van ons gewend. In de ontwikkeling van onze dienstverlening staan we nooit stil. We zoeken voortdurend naar innovaties en verbeteringen: in co-creatie met onze partners, inspelend op hun feedback en behoeften, en proactief, inspelend op nieuwe trends en technieken. Met als meest recente resultaten drie nieuwe functionaliteiten en een nieuw afnamemodel in onze Flex IaaS dienst, die we in dit artikel graag bij u introduceren.

1 op 1 CPU overboeking Public IaaS

Sommige workloads van uw klanten vragen om een hogere performance van de cloudinfrastructuur en vereisen een specifieke (zeer) lage overboeking van CPU. U kon deze workloads al onderbrengen in onze Private Cloud dienst, waarin u zelf de controle heeft over de overboeking. Maar vanaf nu bieden wij ook de mogelijkheid om in onze Public Cloud dienst, per VM een lage overboeking van 1 op 1 af te nemen. Kiest u voor de 1 op 1 overboeking, dan wordt uw maandprijs met een extra bedrag verhoogd.

Eerste van de maand facturatie   

Als het gaat om de facturatie van de door u afgenomen diensten krijgt u er twee keuzes bij. Naast de startdatum van het abonnement is het nu ook mogelijk om volledig per de eerste van de maand of per de eerste van het kwartaal gefactureerd te krijgen. Als u geen actie onderneemt, blijven wij per startdatum van het abonnement factureren.

Nieuwe abonnementsvorm: Pool afname

Met trots introduceren wij een nieuw afnamemodel voor de IaaS dienst die u al goed kent. Naast Private en Public kunt u nu ook kiezen voor de Pool variant. In dit nieuwe afnamemodel kiest u maandelijks hoeveel storage, rekenkracht en geheugen u af wilt nemen en kunt die naar eigen inzicht verdelen over de virtuele servers. De gekozen hoeveelheid wordt vooraf gefactureerd, op de eerste van de maand. Op de eerste werkdag van de nieuwe maand ontvangt u een overzicht van uw daadwerkelijke gebruik. Als u meer capaciteit hebt gebruik dan afgenomen, ontvangt u hiervoor een aanvullende factuur. Het Pool abonnement biedt u extra flexibiliteit bij bijvoorbeeld nieuwe of snelgroeiende klanten waarvan de benodigde capaciteit moeilijk in te schatten is.

Templates

Vanaf nu is ook het mogelijk om in een eerste versie van deze feature uw eigen template voor een VM (virtual machine) uit te rollen. Dat levert u keuzevrijheid, efficiency en tijdbesparing op. Nadat wij uw template in overleg hebben geprepareerd en neergezet kunt u bij uw bestelling in MijnUniserver eenvoudig aangeven of kiest voor een standaard Uniserver template of voor uw eigen template. Als u kiest voor uw eigen template, wordt deze vervolgens direct uitgerold. De Service desk of uw service manager kan u hier meer over vertellen.

Heeft u vragen over deze nieuwe functionaliteiten? Neem dan contact op met uw account manager.

Uniserver werkt onder andere samen met: