Nieuws

Michiel Pronk is erg blij met zijn ‘zakelijke vrienden’

In elke nieuwsbrief stellen wij een medewerker voor van Uniserver. In vijf vragen proberen we een beeld te schetsen. Dit keer Michiel Pronk. Hij is Senior Sales Executive, de man die heel veel Uniserver klanten persoonlijk kent en met veel enthousiasme zijn steentje bijdraagt aan de cloud(r)evolutie die gaande is.

Welke functie bekleed je bij Uniserver?
Veertien jaar geleden ben ik bij Uniserver binnengekomen als stagiair tijdens mijn studie commerciële economie. Webhosting stond nog in de kinderschoenen en we waren behoorlijk succesvol met een leuk team collega’s. Overigens zijn bijna alle collega’s van toen nog steeds werkzaam bij Uniserver. Ik heb in al die jaren diverse functies gehad, maar altijd aan de commerciële kant. Nu ben ik senior sales executive. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen van groei met zo’n twintig grotere klanten en daarnaast zorg voor het acquireren van nieuwe klanten. Dan gaat het altijd over het aanknopen van nieuwe relaties met IT-partners, om daarna samen organisaties op een soepele manier naar de cloud te brengen.

Wat doe je in jouw vrije tijd?
Ik ben een ‘sociaal dier’. Ik ga in de weekenden graag op pad met mijn vriendin of met vrienden. Gewoon wat eten, een filmpje pakken of – minder dan vroeger – een biertje drinken in de kroeg. Verder sport ik veel, vooral voetbal en tennis en heb ik mijn rolletje in een aantal commissies binnen die verenigingen. In de winterperiode ga ik zowel met vrienden als ook met een groep collega’s naar de sneeuw. Een heerlijke combinatie van actief zijn en in een skihut de ‘zorgen’ van het werk een beetje vergeten.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
Laat ik eerst zeggen dat ik het ontzettend leuk vind om bij Uniserver te werken. Toen ik begon, waren we met vijf mensen en inmiddels met bijna 50. Het is prettig om deel uit te maken van een bedrijf dat succes heeft en om mee te helpen dat succes uit te bouwen. Dat geeft veel energie. Verder hecht ik veel aan persoonlijk contact. Ik vind het leuk dat ik met veel klanten ook een prettige persoonlijke verhouding heb opgebouwd. Sommigen beschouw ik zelfs wel als een soort ‘zakelijke vrienden’. Dan heb je aan een half woord genoeg en kom je snel tot oplossingen als iets niet goed loopt. Naast de goede relatie die ik met veel van mijn klanten heb, is er met veel collega’s ook een behoorlijk hechte band ontstaan. We werken hard, maar hebben met elkaar ook veel plezier. Dat is me veel waard.

Wat vind je minder leuk aan jouw werk?
Moeilijk vraag. Eigenlijk ben ik iemand die altijd wel probeert om het zelf leuk te maken. Maar als ik dan toch iets moet noemen: het is wel jammer dat ik met sommige klanten niet verder kom dan alleen een zakelijke relatie. Dat vind ik wel lastig, want dan blijft zo’n contact altijd wat oppervlakkig. Ik geloof dat een hechtere band uiteindelijk voor beide partijen meer zou opleveren, maar ja, soms is het niet anders en is een formele houding gewoon noodzakelijk.

Welke ambities heb je als het om jouw werk gaat?
Eigenlijk ben ik behoorlijk tevreden met hoe het nu gaat. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en we doen hele mooie dingen. Het zou uiteindelijk natuurlijk leuk zijn om elke klant tot een ‘zakelijke vriend’ te kunnen rekenen en zo samen aan langdurig succes te bouwen. Verder vind ik het een mooie gedachte dat wij, als aanbieder van clouddiensten, bij veel organisatie bijdragen aan een hele andere manier van bedrijfsvoering. Ik vind het erg gaaf om over tien jaar terug te kijken en het gevoel te hebben dat ik aan die cloud(r)evolutie een behoorlijk steentje heb bijgedragen.

Uniserver werkt onder andere samen met: