Nieuws

Partneren om talent te matchen

Samenwerken met onze partners betekent voor Uniserver meer dan het aanbieden van hybride cloud infra oplossingen. Om tot mooie successen te komen zijn wij bij onze partners graag betrokken op het gebied van sales en marketing. Daarnaast vroegen we ons zo’n anderhalf jaar geleden af of we op andere vakgebieden meerwaarde kunnen bieden. Zo ontstond er ook een succesvolle samenwerking op het gebied van Human Resource Management.

Wat hebben we gedaan?
We gingen voor een pragmatische en simpele aanpak, net zoals de belofte die wij maken naar onze partners, maar dan op HRM-gebied: ‘HRM samenwerking uit de muur’. Concreet hebben we als pilot bij een aantal partners gekeken of er behoefte is om op HRM samen te werken. En zo ja, hoe we dit simpel en daadkrachtig kunnen inzetten.

Pilot
In de pilot die we hebben gedraaid met een aantal partners hebben we de volgende activiteiten samen ontplooid:

  • Kennisdeling op het gebied van o.a. competentiemanagement;
  • Verzorgen van trainingen bij elkaar op locatie;
  • Potentiële kandidaten met elkaar gedeeld;
  • Employer branding: onze organisaties middels Talentendagen op de kaart gezet (bekijk de Uniserver Talentendag) .

Uiteraard hebben we het bovenstaande geëvalueerd om de insteek en meerwaarde scherp te houden. Gekeken naar 2016 kunnen we zeggen dat een succes was!

Ook iets voor uw organisatie?
De Talentendagen gaan we in ieder geval verder uitbreiden en meer partners uitnodigen om mee te doen. Hoe meer deelnemers hoe groter het WOW-effect dat we bereiken. Natuurlijk horen bij dergelijke initiatieven ook spelregels die we samen vooraf bespreken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een kandidaat zich via Uniserver aanmeldt voor het event, maar uiteindelijk liever voor een partner van ons gaat werken. Dat is nu eenmaal het risico van dit soort initiatieven. Wij geloven dat talenten niet van een organisatie zijn, maar dat de specifieke match op inhoud en cultuur doorslaggevend is.

Op 1 juni aanstaande organiseren wij het volgende event samen met twee partners. We regelen een locatie waar we passie en plezier kunnen mixen en sluiten af met een biertje en wat lekkers.

Heeft uw organisatie ook interesse om krachten te bundelen en deel te nemen? Stuur voor 14 april a.s. een bericht naar j.rodenburg@uniserver.nl (Jiska Rodenburg, Talent Manager Uniserver).

Uniserver werkt onder andere samen met: