Nieuws

Remco Niesten verkoopt alleen wat werkt

In elke nieuwsbrief stellen wij een medewerker voor van Uniserver. In vijf vragen schetsen we een beeld . Dit keer Remco Niesten. Hij is Sales Engineer en zorgt ervoor dat klanten de juiste oplossing krijgen.

Welke functie bekleed je bij Uniserver?

Op mijn visitekaartje staat Sales Engineer, maar ik omschrijf mijn functie zelf als ‘het technisch geweten van sales’. Ik ben 12,5 jaar geleden bij Uniserver in dienst gekomen. Ik heb altijd technische functies gehad. Onze directeur Ronald Bezuur ken ik nog van de hbo-opleiding Elektrotechniek. We zaten bij elkaar in de klas. De afgelopen tien jaar is het ‘technisch geweten’ steeds belangrijker geworden. Ik zorg ervoor dat onze verkopers alleen iets aanbieden wat technisch goed werkt. Het risico bestaat dat we anders precies verkopen waar de klant om vraagt, zonder te weten of dat technisch wel haalbaar is, maar nog belangrijker: er moet getoetst worden of het wel de beste oplossing voor het probleem van de klant is. Op die manier help ik mee onze klanten tevreden te maken.

Wat doe je in jouw vrije tijd?

Ik ben getrouwd en we hebben een zoontje van ruim een jaar oud. Aan hen wil ik graag veel tijd besteden. En ik vind het leuk om af en toe een game te spelen, of iets te bouwen met technisch lego. Ook een film op tv versmaad ik niet. En ik heb genoeg vrije tijd, want bij Uniserver proberen we overwerk zo veel mogelijk te vermijden – zoals het hoort.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Het is heel leuk mensen een beter begrip te geven van wat de technische mogelijkheden zijn. We verkopen een complex product, maar leggen dat zo eenvoudig mogelijk uit. Aan het eind van de dag heb ik mensen iets wijzer gemaakt. Als er veel interesse is bij een prospect, ga ik met mijn sales-collega mee om de techniek uit te leggen. Als ik dan zie dat ze het snappen, geeft me dat energie en moet ik glimlachen.

Wat vind je minder leuk aan jouw werk?

Als er achteraf teveel moet veranderen in het oorspronkelijke plan. Soms gebeurt het dat je een mooie oplossing biedt, maar dat de business behoeften bijgesteld worden in een later stadium. En dan moet dit eraf, en iets anders erbij. Het komt er op neer dat je opnieuw een ontwerp moet maken.

Welke ambities heb je als het om jouw werk gaat?

Ik ben een technische vraagbaak en ik zou graag gezien worden als het technische gezicht van Uniserver. In de loop der jaren heb ik steeds meer uit de praktijk bijgeleerd. En ik ben gewend om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen wat al die techniek doet en wat er hierdoor mogelijk is. Uiteindelijk zou ik wel een groter podium willen hebben en dat ik bijvoorbeeld een lezing houd op een congres over cloud computing.

Uniserver werkt onder andere samen met: