Nieuws

Uniserver implementeert state-of-the-art netwerk

Een snellere en kwalitatief betere time-to-market, een hogere schaalbaarheid, meer flexibiliteit en snellere netwerkcapaciteit. Dat zijn voor u en uw klanten de belangrijkste voordelen van de nieuwe VTS geautomatiseerde infrastructuur die we binnenkort in samenwerking met Cisco en Quanza in gebruik nemen.

Het is onze ambitie om de beste cloudinfra provider te zijn en te blijven. Met dat doel voor ogen kozen we met overtuiging voor een diepte-investering in ons netwerk. Chango Eersel, Director Operations: ‘We kunnen onze klanten alleen de beste dienstverlening en de meest betrouwbare cloudinfrastructuur bieden als we vooruit blijven kijken en blijven innoveren en investeren in onder andere de nieuwste netwerktechnologieën. De VTS geautomatiseerde infrastructuur die we met hulp van Cisco en Quanza implementeren biedt voor onze klanten grote voordelen. De time-to-market van nieuwe diensten wordt sneller en kwalitatief beter. Daarnaast wordt de netwerkcapaciteit sneller en de schaalbaarheid en de flexibiliteit nog groter en sluit deze ontwikkeling aan op de Infrastructure as Code-gedachte.

Koploper in Europa

In de aanloop naar de migratie werken we nauw samen met Cisco en Quanza. Cisco tekent voor de (door)ontwikkeling van de VTS-techniek en Quanza verzorgt het design, de implementatie en de migratie naar de nieuwe VTS geautomatiseerde infrastructuur. Peter Tavenier, Teamlead Networking bij Quanza Engineering: ‘Het is een prestigieus project om aan mee te mogen werken. Uniserver is het tweede bedrijf in Europa en het eerste in Nederland dat het Virtual Topology System (VTS) voor geautomatiseerde overlay provisioning gebruikt in de nieuwe Nexus datacenter infrastructuur. De onderlinge samenwerking tussen Uniserver en Quanza verliep uitermate goed. We hebben op technisch niveau veel gespard en Uniserver is nauw betrokken geweest bij alle designbeslissingen. Ook de migratie pakken we in onderling overleg samen op.’

Passend bij Uniserver

Volgens Peter past VTS goed bij de kwaliteit en vernieuwing waar wij voor staan. Peter: ‘VTS biedt voor de beheerders van Uniserver enerzijds een programmeerbare infrastructuur via webinterfaces en APIs, waardoor klantomgevingen sneller opgeleverd kunnen worden. Anderzijds is de infrastructuur aan de achterkant zo ingericht dat Uniserver naast de standaard set van VTS-automatisering – indien nodig – altijd nog wijzigingen of innovaties op zijn eigen manier door kan voeren.’
Ook Cisco, die een breed aanbod aan programmeerbare datacenter oplossingen biedt, onderschrijft dat VTS voor onze partners en hun klanten de beste, toekomstbestendige oplossing is. ‘Het is ons doel om service providers zoals Uniserver te helpen om complexe netwerkconfiguraties te vereenvoudigen en de flexibiliteit van gedeelde cloudomgevingen te vergroten’, aldus Jonathan Davidson, SVP/GM Service Provider Networking, Cisco. ‘Dat ligt geheel in lijn met de missie van Uniserver om complexe IT te vereenvoudigen. We zijn blij dat we Uniserver kunnen helpen de kwaliteit van hun dienstverlening aan hun partners verder te verbeteren met de invoering van deze technologie. We zullen ze op alle fronten ondersteunen in de transformatie naar het nieuwe netwerk.”

Zie ook:

Uniserver werkt onder andere samen met: