Nieuws

Uniserver: wel de lusten, niet de lasten

Steeds meer bedrijven en organisaties ruilen hun eigen servers in voor flexibele en schaalbare digitale opslagruimte in de cloud. De betrouwbaarheid is groter en de kosten zijn lager. Uniserver is gespecialiseerd in infrastructuur op afstand en heeft een indirect businessmodel. “Zo kan iedereen doen waar hij het beste in is”, zegt Key Account Manager Jack Bruijn van Uniserver.

Uniserver heeft sinds 2012 een strategische samenwerking met ENGIE Services op Maastricht Airport voor IT-infrastructuur. ENGIE heeft op deze manier flexibel de beschikking over servers, opslag, connectiviteit, back-up en disaster recovery voor hun digitaliseringsdiensten. Met deze diensten verbetert ENGIE processen in de industriële automatisering, gebouwautomatisering en technische automatisering.

Onlangs verlengden Uniserver en ENGIE hun samenwerking met nog eens vijf jaar. “Vanuit ons platform in het datacenter op Maastricht Airport bieden we de voordelen van de grote publieke clouds zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS), maar ook het benodigde maatwerk”, zegt Bruijn. “Met onze multicloudstrategie kunnen we onze cloud veilig koppelen aan die van AWS en Azure, zodat opdrachtgevers de keuze hebben uit de best passende functionaliteit. De focus ligt daarbij op security, flexibiliteit en innovatie.”

BIM

ENGIE werkt bij projecten steeds vaker met Building Information Modelling (BIM). Diverse partijen werken samen in één driedimensionaal model. Als de constructeur bijvoorbeeld iets verandert aan het ontwerp, is dat ook meteen duidelijk voor de installateur. Het is essentieel dat de diverse partijen altijd toegang hebben tot het model. ENGIE en veel andere bedrijven hebben daarom behoefte aan een flexibele en betrouwbare infrastructuur in de cloud.
Uniserver levert die betrouwbare infrastructuur met twee datacenters in Amsterdam en één in Maastricht. “Heeft een bedrijf meer of minder capaciteit nodig, dan kunnen we daar heel snel op inspelen”, aldus Bruijn. “Bovendien garanderen we een beschikbaarheid van 99,98 procent.” Patrick Keulen, Manager Smart Digital Operations bij ENGIE: “Onze samenwerking zorgt voor de brug tussen ENGIE en de IT die nodig is om de digitalisatie bij onze klanten te faciliteren.”

Doen waar je in uitblinkt

Uniserver bedient de eindgebruiker niet rechtstreeks, maar werkt hiervoor samen met partners in de IT-dienstverlening. Uniserver levert infrastructuur en technische ondersteuning en onderscheidt zich daarmee. “Wij geloven dat je moet doen waar je in uitblinkt”, zegt Bruijn. “Onze partners zijn goed in het contact met de klant, luisteren, sparren en die klant de regie geven over zijn eigen IT-omgeving. De infrastructuur is voor hen veelal een noodzakelijk kwaad.”

Uniserver neemt haar partners de zorg over de infrastructuur uit handen. “Dat is onze corebusiness. We hebben ruim 75 specialisten die zorgen voor een flexibel en betrouwbaar systeem. Via ons self-service portal MijnUniserver zitten onze partners zelf aan de knoppen. Ze kunnen op- en afschalen en alles regelen wat voor hun klanten noodzakelijk is. Alsof het hun eigen hardware is. Wij bieden ze wel de lusten, maar niet de lasten.”

Uniserver werkt onder andere samen met: