Nieuws

Welke functie bekleed je bij Uniserver?

Nu ben ik product manager, maar ik ben hier ooit begonnen als student die bijklust. Negen jaar geleden zat ik nog op het gymnasium en werkte ik hier een á twee dagen in de week op de helpdesk. Na de middelbare school ben ik Interactieve Media gaan studeren, dat combineerde ik met een vaste baan bij Uniserver op de afdeling Research & Development. Sinds 2014 ben ik product manager en dat betekent dat ik bedenk hoe we bestaande diensten kunnen verbeteren en welke nieuwe producten gewenst zijn. Algemeen directeur Ronald Bezuur maakt hiervoor ook een dag in de week vrij, zodat we kunnen sparren. Ik kan trouwens ook altijd rekenen op een ploeg van zeven mensen die zich louter met dienstenontwikkeling bezighouden en natuurlijk op de inbreng van onze partners. Uiteindelijk ben ik wel eindverantwoordelijk voor het gehele productenportfolio.

Wat doe je in jouw vrije tijd?

‘Je zit nooit stil’, zegt mijn vriendin vaak. En dat is ook zo. Ik ben altijd wel bezig; ook in mijn vrije tijd. Boeken lezen. Liefst biografieën, maar ook fictie en artikelen over hoe bedrijven als Google of Microsoft omgaan met productmanagement. Sinds een jaar heb ik een eigen huis. Dus ik klus ook wel veel. En ik heb ontdekt dat ik het leuk vind om te koken. En we maken graag lange reizen, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten van Amerika.

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Uniserver probeert complexe zaken soepel en simpel te maken. Door diensten te ontwikkelen die een reeks handelingen weten terug te brengen tot één druk op de knop. Het is heel spannend om daaraan te werken. En we slagen daar ook in. Daarbij komt dat ik met een heel leuke groep mensen werk. Bij ons bedrijf weet iedereen elkaar te vinden. Daardoor kunnen we direct met elkaar schakelen en werkt iedereen met plezier en inzet.

Wat vind je minder leuk aan jouw werk?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat maakt het lastig om de juiste producten te ontwikkelen. Je kunt niet alles oppakken, je moet een keuze maken. Soms loop je voor op de markt en soms ontwikkel je iets waarvan je denkt dat het heel simpel is, maar krijg je van je partners te horen dat het toch lastig is. Dat passen we dan meteen aan bij de volgende release. We kunnen gelukkig dingen snel veranderen, maar we willen het zo graag in één keer goed doen. Het is vervelend dat dat niet altijd lukt.

Welke ambities heb je als het om jouw werk gaat?

De ICT-ontwikkelingen gaan razendsnel, maar wij laten ons niet gek maken. We hebben in de markt de naam ‘die nuchtere club uit Noord-Holland’ te zijn die steeds in staat is diensten te ontwikkelen waarnaar ook echt behoefte bestaat. Dat zit in ons DNA en ik wil dat die houding en dat resultaat in ons DNA blijft zitten.

Uniserver werkt onder andere samen met: