Storage as a Service

Dataopslag vraagt om een flexibele en kostenefficiënte storage infrastructuur

Het creëren van een kostenefficiënte opslaginfrastructuur voor onder andere archivering en back-up kan voor IT-organisaties een uitdaging zijn. De big data trend en bijbehorende explosie van dataopslag binnen veel organisaties, zal het inrichten van storage infrastructuur tot een nog grotere uitdaging maken.

Vooral het aanbrengen van optimale flexibiliteit om dynamiek in de IT-infrastructuur te ondersteunen is doorgaans een opgave. Ook het realiseren van databeveiliging en maximale beschikbaarheid in de storage infrastructuur, alsmede het vermijden van hoge aanloopinvesteringen (CAPEX), zijn zaken waar IT organisaties tegenaan lopen.

Uniserver StaaS (Storage as a Service)

Om IT organisaties te voorzien van een kostenefficiënte, flexibele en veilige storage infrastructuur met een hoge beschikbaarheid, hebben onze specialisten onder de naam ‘Uniserver StaaS’ een gevirtualiseerde storage oplossing ontwikkeld die vanuit drie datacenters in Nederland wordt aangeboden: Equinix Amsterdam 5 en 8, en het ENGIE Datacenter locatie Maastricht-Airport.

Deze sterk schaalbare Storage as a Service oplossing kunt u bij ons als dienst op periodieke basis afnemen, waarbij in veelvouden van 2TB tot 10TB geschaald kan worden. Vanaf 10TB aan opslagcapaciteit kunt u de storage capaciteit in veelvouden van 10TB verhogen.

Uniserver StaaS is een enterprise niveau storage oplossing met een hoge schikbaarheid (99,98%), een service die ook door Uniserver intern wordt gebruikt als storage omgeving voor de back-ups van servers. StaaS bestaat in de basis uit block devices, oftewel virtuele harddisks die gekoppeld zijn aan fysieke harddisks in de datacenters. De oplossing is zeer redundant uitgevoerd middels innovatieve technologieën en is in staat om technische issues automatisch te herstellen.

Organisatiedata kan vanaf uw server(s) naar de StaaS oplossing worden weggeschreven, en omgekeerd, middels een streng beveiligde iSCSI verbinding binnen een klantspecifiek Virtual Local Area Network (VLAN) met private IP adressering. Benchmarks tonen aan dat Uniserver StaaS – voor zowel lezen als schrijven – gemiddelde snelheden haalt van 40 à 50 MB per seconde.

Uniserver StaaS is bedoeld voor klanten met servers in een van onze datacenters. Ook andere gebruikers kunnen Uniserver StaaS afnemen, mits de server-infrastructuur zich binnen een straal van 80 kilometer van het betreffende datacenter bevindt. De StaaS oplossing is bovendien een zeer waardevolle aanvulling op Uniserver IaaS, onze cloud-gebaseerde IT basisinfrastructuur op basis van VMware technologie.

Dienst tekeningen

De voordelen op een rij:

  • Geen aanloopinvesteringen (CAPEX) voor storage infrastructuur;
  • Flexibele capaciteitinvulling storage en nauwe afstemming op evoluerende opslagbehoeftes;
  • Enterprise niveau beveiliging van dataopslag en -communicatie;
  • Hoge beschikbaarheid storage infrastructuur: 99,98%.

Uniserver StaaS (Storage as a Service) is er voor:

  • Iedereen die servers in een Uniserver datacenter heeft staan en 2TB of meer opslagcapaciteit zoekt;
  • Kostenefficiënt een enterprise niveau archivering of back-up oplossingen wil creëren;
  • Gebruikmaakt van IaaS, de cloud-gebaseerde IT basisinfrastructuur van Uniserver.

Uniserver werkt onder andere samen met: