MKB Fonds en Uniserver nemen gezamenlijk Micros Internetdiensten over

28 oktober 2020

Alkmaar/Amstelveen/Schiedam, 28 oktober 2020 - De Nederlandse clouddistributeur Uniserver neemt samen met participatiemaatschappij MKB Fonds Micros Internetdiensten uit Schiedam over.

Deze overname, waarbij Uniserver als private partij het initiatief nam en bij het traject samenwerkt met MKB Fonds, is uniek voor Nederland. Op basis van de overnameovereenkomst neemt Uniserver de cloudinfrastructuur van Micros over en zal MKB Fonds de Micros-organisatie toevoegen aan haar deelneming Futureproof Group, een specialist in ICT-diensten, en de dienstverlening aan de klanten van het bedrijf voortzetten.

Micros is al bijna 40 jaar een partner in moderne ICT-vraagstukken. Sinds de start in 1981 in Schiedam, is de onderneming uitgegroeid tot een belangrijke IT-dienstenleverancier. Daarbij biedt Micros een totaaloplossing, inclusief cloud- en hostingdiensten, netwerkoplossingen, werkplekbeheer en security. Micros heeft in de loop van de tijd een sterke positie opgebouwd in opleidingsinstituten, lokale overheden en handelsbedrijven.

“Een echte win-winsituatie”, aldus Ronald Bezuur, oprichter en managing director van Uniserver dat al twintig jaar actief is op het gebied van Infrastructure as a Service-, workspace- en multicloud-diensten. Uniserver heeft in die periode een sterke positie opgebouwd in het leveren van een breed pakket van diensten aan system integrators en is marktleider in de managed service provider-markt. “We merken dat veel van onze bestaande maar ook nieuwe partners op zoek zijn naar een volgende groeifase of exit. Door de infrastructuur eruit te lichten en klanten en dienstverlening bij gespecialiseerde partners onder te brengen zien we de mogelijkheid om deze groei of een exit te versnellen. We zien veel potentie in deze aanpak, waarbij we samenwerking zoeken met veel verschillende partners. Deze overname past in onze groeidoelstelling en onze ambitie in het creëren van een ecosysteem, waar we samen met onze partners verder kunnen groeien. We zijn er trots op dat we dit samen met MKB Fonds hebben kunnen realiseren. Zij zijn indirect al een langdurige IT-partner.”

Emiel Havinga, partner bij MKB Fonds is ook enthousiast over de samenwerking met Uniserver en Micros: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van een trend naar verdere consolidatie. Een gefragmenteerde markt als deze leent zich goed voor een groeistrategie zoals we die nu bij Micros hanteren. We zien dat de behoefte tot groepsvorming groot is en de samenwerking met Uniserver om Micros over te nemen is daar een perfect voorbeeld van.” 

Leo Verhart, oprichter en eigenaar van Micros, geeft aan dat het na bijna 40 jaar tijd is voor het bedrijf om zich aan te sluiten bij een grotere speler. “Op die manier kunnen we klanten en medewerkers continuïteit en kwaliteit bieden in een sterk consoliderende markt. Micros heeft altijd gestaan voor hoge klanttevredenheid, persoonlijke contact en het bieden van totaaloplossingen. Door ons aan te sluiten bij Futureproof Group en het platform over te dragen aan Uniserver groeien onze klanten en medewerkers mee en kunnen we ons verder ontwikkelen in de cloudmarkt.” 

Over MKB Fonds 
MKB Fonds richt zich sinds zijn oprichting in 2011 op het participeren in gezonde en volwassen MKB-bedrijven. In veel gevallen heeft de investering als doel bedrijfsopvolging te realiseren. Daarnaast implementeert MKB Fonds voor veel van haar participaties een ‘buy and build’-strategie. Bij een buy and build-strategie doet MKB Fonds samen met haar participatie strategische overnames van vergelijkbare of complementaire ondernemingen waardoor verdere groei van de onderneming wordt gerealiseerd. Zo bouwde MKB Fonds op deze wijze onder de naam Futureproof Group een cluster van samenwerkende IT bedrijven, gericht op continuïteit en duurzame waardegroei.

Over Uniserver Group 
Uniserver Group biedt IT-organisaties de vrijheid en zekerheid om te focussen op hun eigen kracht: waarde creëren voor klanten en eindgebruikers. Met de beste infrastructuur in Nederlandse datacenters, 99.98 procent up-time, een partner-only model en de beste cloudoplossingen stelt Uniserver zijn klanten in staat om innovatieve ICT-diensten voor hun klanten te ontwikkelen. Uniserver werkt intensief samen met haar partners om maximale toegevoegde waarde voor de eindklanten te realiseren. Als enige in Nederland werkt het bedrijf met een uniek partner-only model. De partners van Uniserver zijn daarom daadwerkelijk partners en geen concurrenten. Al meer dan 250 IT-dienstverleners kozen voor Uniserver.

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact met ons op.

Direct een afspraak maken

072 - 572 56 46