UniConnect: jouw veilige verbinding naar publieke clouds

Je herkent het vast. De behoeften en workloads van sommige klanten zijn het beste gediend met een multicloud bestaande uit verschillende cloudplatformen. Met UniConnect bieden we deze klanten een door ons beheerde, stabiele en veilige toegang tot publieke clouds zoals Azure en Amazon. Lees hier over het waarom, het hoe en het wat.

20 augustusus 2018 door Abigail Jessurun

Je herkent het vast. De behoeften en workloads van sommige klanten zijn het beste gediend met een multicloud bestaande uit verschillende cloudplatformen. Met UniConnect bieden we deze klanten een door ons beheerde, stabiele en veilige toegang tot publieke clouds zoals Azure en Amazon. Lees hier over het waarom, het hoe en het wat.

Onze missie is om complexe IT simpel te maken. Continu. Altijd en overal. Samen met onze partners. Dat betekent ook dat we vanuit onze kennis en ervaring proactief inspelen op de nieuwste technische ontwikkelingen en klantenbehoeften in de markt. En dat leidt tot nieuwe proposities zoals de multicloud.

‘Eén partner voor al je multicloud verbindingen? Kies voor UniConnect. ’

Micha Frese, Product Marketing

Hoe houd je verbindingen met de verschillende clouds beheersbaar?

We zien namelijk dat de verschillende workloads binnen organisaties steeds vaker leiden tot verschillende IT-behoeften. Behoeften die lang niet altijd in te vullen zijn met één specifieke cloudoplossing. Voor kritische bedrijfsprocessen en -applicaties bijvoorbeeld kan een on-premise oplossing of een private cloud een goede oplossing zijn. Tegelijkertijd kan in hetzelfde bedrijf een publieke cloud nodig zijn voor een klantenportal of testomgeving en kan het salesteam in de samenwerking met collega’s, leveranciers en/of klanten gebruik willen maken van universele multitenant applicaties die ook weer geïntegreerd zijn met data uit andere (cloud)omgevingen. De vraag is echter hoe houd je de verbindingen met de verschillende benodigde clouds betrouwbaar, veilig en makkelijk beheersbaar? Ons antwoord daarop is UniConnect. Met UniConnect leggen we voor jou en je klanten een private verbinding met iedere denkbare publieke cloud. De partners waarbij we UniConnect inmiddels succesvol geïmplementeerd hebben, geven aan dat het gebruik ervan hen een drietal concrete voordelen oplevert.
 

Uniserver is verantwoordelijk voor connectiviteit

Op de eerste plaats nemen wij de verantwoordelijkheid voor connectiviteit van de verbinding. Wij tekenen voor de totstandkoming, het beheer en het onderhoud en garanderen een 99,98% beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Zoals je gewend bent in de samenwerking met ons, zorg jij als partner voor de configuratie en inrichting van de door jou klant gewenste werkomgeving in de cloud.

 

De meest stabiele en veilige snelweg naar een publieke cloud

Het tweede grote voordeel van UniConnect is dat deze verbinding ten opzichte van een VPN-verbinding via internet kwalitatief beter is als het gaat om stabiliteit, veiligheid, redundantie en performance. UniConnect voldoet aan exact dezelfde criteria als de verbindingen tussen onze Uniserver-cloud en de ICT-netwerken van jouw klanten.

En ook de werkprocessen die we volgen om UniConnect tot stand te brengen en te beheren worden op basis van de dezelfde eisen en certificeringen geborgd in ons kwaliteitsmanagementsysteem.
 

Één aanspreekpunt, één factuur

Last but not least levert UniConnect jou veel gemak op. Als je kiest voor UniConnect heb je één partner voor al je verbindingen in de multicloud. Een partner waarvan je bovendien weet dat die jouw bedrijf en jouw klanten goed kent, voor zijn dienstverlening staat en altijd goed bereikbaar is. Daarnaast ontlasten we je ook op administratief gebied door de kosten voor de UniConnect verbinding gespecifieerd op te nemen op je maandelijkse factuur.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Micha Frese, Product Marketing, 06 – 21 51 86 48. Hij neemt graag de tijd om UniConnect nader bij je te introduceren.

Abigail Jessurun

MarCom Specialist

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel?

Neem contact met ons op.

Direct een afspraak maken

072 - 572 56 46