Reageer op deze vacature

Ben jij onze droomkandidaat? Reageer dan direct op deze vacature!

Solliciteer op deze baan

Deel deze vacature

Jiska Rodenburg

Talent Manager

Operationeel Manager Commercie

Wie ben jij?
Jij brengt helderheid in situaties. Mensen komen tot rust bij jou doordat je in staat bent om structuur aan te brengen in complexe en drukke omgevingen waarin meerdere activiteiten door elkaar heen lopen en elkaar raken. Jij brengt dit overzicht met openheid, klantgerichtheid en regie. Je toont leiderschap maar gaat niet uitvoeren. Hier maak je anderen verantwoordelijk voor door hen aan te spreken op hun kracht en bij hen weg te halen wat ze niet kunnen. Hierdoor ontstaat er automatisch een gezonde en krachtige samenwerking tussen teams: Jouw voldoening in je werk!

Wat doe jij?
Als operationeel manager van de afdeling commercie ben je primair verantwoordelijk voor alle accounts, de aansturing en begeleiding van de gehele commerciële tak. Deze bestaat uit; de afdeling sales, pre-sales, customer success managers en marketing.
Samen met de commercieel directeur stel je de (partner) verkoopplannen op en zorg je dat de teams hun targets behalen. Samen ondersteunen jullie de accountmanagers bij complexe sales cycli en laten hen meegroeien naar een “consultative selling” strategie.
De customer success managers begeleid je op de weg naar een team dat zich nog meer focust op klanttevredenheid, behoud van de accounts en naar een optimale samenwerking met het sales team. Je werkt samen met de marketing afdeling voor het realiseren van het marketingplan en creëert een gemeenschappelijk doel voor groei en behoud van onze partners. Tussen alle teams realiseer je een gezonde “alignment” en behandel je inhoudelijke vraagstukken op voornamelijk op operationeel en tactisch niveau. Deze “alignment” giet je in een helder, doordacht en voorspelbaar proces, vertaald naar KPI’s en inzichtelijk via dashboards. Voor alle teams zorg je voor een goede begeleiding op escalatieniveau waarbinnen je stuurt op de inhoud en zacht bent voor de relatie (draagvlak creëren en regie nemen).

Je bent de rechterhand van de commercieel directeur om gezamenlijk de groeidoelstellingen van Uniserver te behalen, waarbij jouw focus meer ligt op het inrichten en stroomlijnen van de operationele processenorganisatie dan op de sales inhoudelijke trajecten.

In deze functie rapporteer je aan de commercieel directeur en neem je deel aan het managementoverleg. 

Wat lever je op?
Jouw persoonlijke target is het commerciële team naar een hoger niveau te brengen door een gezonde alignment aan te brengen, commerciële doelstellingen te realiseren en de klant verwachtingen te overtreffen. Dit realiseer je door leiding te geven en structuur aan te brengen aan een dynamisch, enthousiast en ervaren commercieel team. Jij zorgt ervoor dat de accountmanagers, customer succes managers, pre-sales en marketing professionals zich meer kunnen focussen op hun primaire werkzaamheden.

Wat worden dan jouw verantwoordelijkheden:

 • Eindverantwoordelijk voor de operationele aansturing van sales, CSM, pre-sales en marketing: totaal 18 fte);
 • Verantwoordelijk voor het resultaat van de gehele commerciële afdeling op zowel commerciële doelstellingen, medewerkerstevredenheid van het team als klanttevredenheid (op basis van onze KPI’s).
 • Welke taken horen hierbij:
 • Opzetten en borgen van verbeterprocessen tussen de teams onderling en naar de rest van de organisatie (denk aan onboarding nieuwe klanten, handovers van verantwoordelijkheden en taken, aanbrengen alignment, procestooling inzetten en uitnutten);
 • Afstemming realiseren tussen de verschillende afdelingen en dit stroomlijnen naar de rest van de organisatie;
 • Opstellen van jaarplannen in lijn met organisatiestrategie en vertalen naar afdeling- en persoonlijke doelstellingen. Meetbaar maken naar KPI’s en dashboarding;
 • Het voeren van 1 op 1 gesprekken met bijbehorende coaching;
 • De planning en executie bewaken;
 • Bewaken van de kwaliteit van de dienstverlening;
 • Prioriteiten bepalen en daarop sturen;
 • Vertegenwoordiging van commercie in MT.

Wat breng je mee:

 • Woonachtig in Noord Holland;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als operationeel manager, bij voorkeur binnen de IT-branche;
 • Je scoort hoog op de volgende competenties: Structureren– Analyseren en Oordeelsvorming – Luistervaardigheid – Commerciële drive – Teambuilding – Accuratesse;
 • Je beschikt over een groot incasseringsvermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Je bent in staat om prospects en collega's voor je te winnen;
 • Je hebt ervaring met B2B, in een indirect businessmodel;
 • Je hebt ervaring in het aansturen en/of inrichten van commerciële teams;
 • Ervaring binnen de wereld van Hybride Clouddiensten/ICT-outsourcing/managed services is een pre; 

Bij ons krijg jij:
Bij ons krijg je de vrijheid en zelfstandigheid om expert te zijn binnen jouw vakgebied. Jij wordt zo onderdeel van ons succes en je krijgt de kans om je persoonlijk te ontwikkelen op zowel nieuwe technologieën als op vaardigheden. Dit doen we door humor en passie als drijfveren in te zetten. Maar ook door op vrijdagmiddag samen een biertje te drinken!

Verder:

 • Een uitstekend salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Leaseauto, laptop, telefoon en pensioenregeling;
 • Jong, ambitieus bedrijf in Alkmaar;
 • Uniek persoonlijk ontwikkelingsplan

  Wij staan voor kwaliteit in de Cloud. Dat is de belofte die wij maken naar onze partners en relaties. En ook naar onze werknemers. Als werknemers van Uniserver zijn we één team, dat verbonden is door onze passie voor het realiseren van kwaliteit in de Cloud.

  Hoe we deze belofte waarmaken, dat vertellen onze kernwaarden: Klantgericht, Integer, Eenvoud en Samenwerken en daar KIES’en we elke dan opnieuw voor.

  Als jij ook denkt dat succes begint waar anderen stoppen en je wilt meedoen om de top te bereiken, nodigen we je graag uit om te solliciteren.

  ​​​​​​​Solliciteer nu!
  Kun jij ons overtuigen van je innovatieve en gemotiveerde aanpak?
  Dan ontvang ik graag je CV en motivatie via recruitment@uniserver.nl

Een keertje meelunchen?

Benieuwd naar de sfeer op ons kantoor? Laat je gegevens achter en wij bellen je voor een afspraak zodat je met ons mee kunt lunchen en we kennis kunnen maken met elkaar.

Reageer op deze vacature

Ben jij onze droomkandidaat? Reageer dan direct op deze vacature!

Solliciteer op deze baan

Deel deze vacature

Jiska Rodenburg

Talent Manager