Reageer op deze vacature

Ben jij onze droomkandidaat? Reageer dan direct op deze vacature!

Solliciteer op deze baan

Deel deze vacature

Jiska Rodenburg

Talent Manager

Cloud Engineer Innovation

Ons bedrijf

Wij willen de complexe cloud (infrastructuur) technologie eenvoudig toegankelijk maken voor bedrijven. Onze passie voor techniek en innovatie willen we vertalen naar een praktische toepassing: wij willen het beheer van cloud services op één plek samenbrengen. Wij geloven in doen waar je goed in bent. Kortom:

Wij willen het leven van onze IT-partners en klanten makkelijker maken door het verbeteren van hun business performance
en dit doen we door het versimpelen van complexiteit in technologie

Onze ambitie is om over 10 jaar de beste hybride cloud infrastructuur provider van Nederland te zijn.

Zo doen we dat!

Uniserver staat aan de vooravond van het veroveren van de hybride cloud markt. Wij zijn er klaar voor om onze diensten, als beste, snelste en grootste in de markt te ontwikkelen. Dit lukt ons alleen met talent dat net als wij lef heeft, veel verantwoordelijkheid aan kan en ook zelfstandig kan werken.

Om de kwaliteit te kunnen leveren die wij nastreven hanteren we een aantal uitgangspunten. Ten eerste gebruiken we voor ons eigen platform de beste hardware, software, technologieën en mensen die er zijn. Ten tweede werken we samen met vooraanstaande kwaliteitspartners zoals HP, VMware en PernixData. Ten derde komen wij onze toezeggingen altijd na: afspraak is afspraak.

We zijn betrokken bij onze klanten. We gaan samen uitdagingen aan en realiseren samen innovatieve oplossingen. We vinden het oprecht leuk om de klant te helpen en overtreffen graag hun verwachtingen.

Onze mensen laten zich kenmerken als creatief en innovatief. En we blijven nuchter, een sterke doe-maar-normaal houding met humor en passie. We zijn enthousiast en doen met plezier ons werk. We houden van aanpakken en worden gestimuleerd om ondernemend te zijn.

Wij hebben een servicegericht DNA. Ook efficiency en kwaliteit zitten in ons bloed: snel en goed. Wij werken op basis van ITIL-standaarden en zijn volledig ISO 20.000 gecertificeerd. Ons motto: gewoon doen!

Wie ben jij

Jij werkt graag samen met anderen naar een gemeenschappelijk doel toe. Je bent een echte ‘problem solver’ die door zijn sterke luistervaardigheid, doortastendheid en ondernemerschap anderen meeneemt naar een verbeterde situatie. Of het nu gaat om het regelen van een (bedrijfs)uitje, coach zijn van een voetbalclub, online games met anderen spelen of het bedenken van nieuwe plannen: jij neemt graag het voortouw voor de planning en het resultaat. Als je het aan jou overlaat komt het altijd goed (binnen de gewenste tijd en budget).

Wat doe jij

Als Cloud Engineer Innovation word je voortdurend gedreven door innovatie en veranderingen. Jij zoekt samen met je team naar nieuwe producten en diensten die onze klanten gaan helpen om “future proof” te blijven. Dit vraagt veel uitzoekwerk, nieuwe technische puzzels leggen en marktinformatie ophalen om in de nieuwe en bestaande omgeving uit te proberen. Je stelt je op als een ondernemer: je kunt omgaan met veranderingen en je ziet overal kansen. Maar ook stressbestendigheid is iets wat je van nature hebt. Je bent vooral een slimme werker, je maakt de planning voor anderen inzichtelijk en je stelt prioriteiten (wij werken Agile).
De (interne en externe) klant heeft bij jou het gevoel dat alles soepel verloopt, hij weet wat hij aan je heeft omdat je je afspraken nakomt en hem een (proactieve) terugkoppeling geeft over de stand van zaken.

Samengevat de verantwoordelijkheden en taken:

 • Verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van bestaande diensten;
 • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe (managed) servicediensten;
 • Dit wordt een afdeling die extra (managed) services diensten gaat aanbieden bij Uniserver klanten;
 • Het gaat om het opzetten en inrichten van nieuwe omgevingen (machines op de Uniserver of Azure Cloud);
 • Dit betekent dat alles nieuw is: ook documentatie en processen ontwikkelen;
 • Je gaat veel cursussen via ons kennisplatform volgen en gelijk in de praktijk brengen;
 • Je gaat ook diensten van Uniserver naar de Azure cloud migreren;
 • Je bent echt onderdeel van een startup binnen een bewezen omgeving van Uniserver;
 • Werkzaamheden uit ITIL en ISO-rollen en normen uitvoeren in opdracht van je manager;
 • Verantwoording afleggen voor je werkzaamheden aan je manager en het team;
 • Werken volgens de Agile methodiek;
 • Een positieve bijdrage leveren aan de samenwerking op individueel en teamniveau.

Wat breng je mee

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring met het beheren van Windows­/Linux-servers (LPIC-3) en bij voorkeur kennis van gerelateerde software zoals: Apache, NGNIX, Exim, Postfix, Qmail, Bind, MySQL/MariaDB en iptables (ervaring met Plesk en DirectAdmin is een pré);
 • Je bent bekend met VMware (5.5), RedHat/CentOS gerelateerde distributies, als met Debian/Ubuntu, bij voorkeur gecertificeerd; ervaring met Veeam en Zerto is een pré;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van leesbare scripts in bash, perl, python of PHP;
 • 1 jaar ervaring met Azure / Amazon en Microsoft technologieën zoals IIS, MSSQL, TS;
 • Je bent bereid om op termijn mee te gaan draaien in het consignatierooster
  (7 aaneengesloten dagen);
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Noord-Holland.

Bij ons krijg jij

Bij ons krijg je de vrijheid en zelfstandigheid om expert te zijn binnen jouw vakgebied. Jij wordt zo onderdeel van ons succes en je krijgt de kans om je persoonlijk te ontwikkelen op zowel nieuwe technologieën als op vaardigheden. Dit doen we door humor en passie als drijfveren in te zetten. Maar ook door op vrijdagmiddag samen een biertje te drinken!

Verder

 • Een uitstekend salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Laptop, telefoon en goede pensioenregeling;
 • Opleidingsbudget en persoonlijk ontwikkelingsplan.

Standplaats is Alkmaar.

Solliciteer nu!

Kun jij ons overtuigen van je innovatieve en gemotiveerde aanpak? Dan ontvang ik graag je CV en motivatie via j.rodenburg@uniserver.nl.

Een keertje meelunchen?

Benieuwd naar de sfeer op ons kantoor? Laat je gegevens achter en wij bellen je voor een afspraak zodat je met ons mee kunt lunchen en we kennis kunnen maken met elkaar.

Reageer op deze vacature

Ben jij onze droomkandidaat? Reageer dan direct op deze vacature!

Solliciteer op deze baan

Deel deze vacature

Jiska Rodenburg

Talent Manager

Gerelateerde vacatures

Cloud Engineer Innovation

Je bent een echte ‘problem solver’ die door zijn sterke luistervaardigheid, doortastendheid en ondernemerschap anderen meeneemt naar een verbeterde situatie.

 • 32 uur

 • 01-09-2018

 • MySQL, Apache

Lees meer
Bekijk alle vacatures