Reageer op deze vacature

Ben jij onze droomkandidaat? Reageer dan direct op deze vacature!

Solliciteer op deze baan

Deel deze vacature

Jiska Rodenburg

Talent Manager

Sales Manager Hybride Cloud

Wie ben jij?
Je bent klantgericht en integer van aard. Je bent een ster in complexe materie eenvoudig maken en samenwerken is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Als salesmanager ben je primair verantwoordelijk voor alle accounts, de aansturing en begeleiding van de gehele commerciële tak, bestaande uit: de afdeling sales, pre-sales en de customer success managers. Met het salesteam stel je de (partner) verkoopplannen op, zorgt dat de teams hun targets behalen en begeleid je escalaties op alle niveaus.

Je coacht de commerciële teams naar een hoger niveau en staat er borg voor dat zij zich volledig in hun functie kunnen ontwikkelen.

Als het gaat om strategie en beleid motiveer je, samen met de commercieel directeur, het salesteam en de customer success managers. Om de commerciële doelstellingen te behalen stel je samen de KPI’s op en draag je er zorg voor dat hiernaar gehandeld wordt. Naast het samenstellen van rapportages ben je ook verantwoordelijk voor de wekelijkse controle van deze rapportages. Je hebt oog voor detail en bent cijfermatig goed onderlegd.

Je werkt samen met de marketing afdeling voor het marketingplan en zorgt dat sales en marketing gezamenlijke doelen hebben door groei en behoud van onze partners.

In deze functie rapporteer je aan de Commercieel directeur en neem je deel aan het managementoverleg. 

Wat doe jij?
Jouw persoonlijke target is je team naar een hoger niveau te brengen. Daarom zijn we op zoek naar een inspirerende, succesvolle salesmanager die heeft bewezen vergelijkbare salesteams te kunnen laten accelereren. 

Als salesmanager ga je leidinggeven en structuur aanbrengen aan een dynamisch enthousiast en ervaren sales team. Jij zorgt ervoor dat de accountmanagers, customer succes managers en de pre-sales afdeling zich meer kunnen focussen op hun primaire werkzaamheden.

Je gaat de commerciële afdeling doorbouwen naar een efficiënte afdeling waarbij iedereen in zijn kracht staat, zodat de afdeling met de groeiambities van Uniserver mee kan groeien. Dit betekent uitdaging in:

 • het aanbrengen van structuur;
 • de coaching van mensen;
 • het uitbreiden van teams;
 • structureren van processen en werkwijzen;
 • ondersteuning van mensen en ontwikkeling;
 • Inzicht brengen in de cijfers en vanuit daar verder uitbouwen naar meer groei bij nieuwe en bestaande klanten.

Daarnaast help je ook de customer success managers en begeleid je deze op de weg naar een team dat zich nog meer focust op klanttevredenheid, behoud van de accounts en naar een optimale samenwerking met het sales team.

Je ondersteunt de accountmanagers bij complexe sales cycli en laat hen meegroeien naar een “consultative selling” strategie. Tevens neem jij het managen van de funnel bij de accountmanagers en de customer success managers voor jouw rekening.

Je bent de rechterhand van de commercieel directeur om gezamenlijk de groeidoelstellingen van Uniserver te behalen, waarbij jouw focus meer ligt op de organisatie dan de sales inhoudelijke trajecten.

Wat breng je mee:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als salesmanager binnen de IT-branche;
 • Je scoort hoog op de volgende competenties: Structureren– Analyseren en Oordeelsvorming – Luistervaardigheid – Commerciële drive – Teambuilding – Accuratesse;
 • Je beschikt over een groot incasseringsvermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Je bent in staat om prospects en collega's voor je te winnen;
 • Je hebt ervaring binnen de wereld van Hybride Clouddiensten/ICT-outsourcing/managed services; 
 • Je hebt ervaring met B2B;
 • Je hebt ervaring met het indirecte businessmodel;
 • Je hebt ervaring in het bouwen van een salesteam.

Bij ons krijg jij:
Bij ons krijg je de vrijheid en zelfstandigheid om expert te zijn binnen jouw vakgebied. Jij wordt zo onderdeel van ons succes en je krijgt de kans om je persoonlijk te ontwikkelen op zowel nieuwe technologieën als op vaardigheden. Dit doen we door humor en passie als drijfveren in te zetten. Maar ook door op vrijdagmiddag samen een biertje te drinken!

Verder:

 • Een uitstekend salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Leaseauto, laptop, telefoon en pensioenregeling;
 • Jong, ambitieus bedrijf in Alkmaar;
 • Uniek persoonlijk ontwikkelingsplan.

Als jij ook denkt dat succes begint waar anderen stoppen en je wilt meedoen om de top te bereiken, nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Solliciteer nu!
Kun jij ons overtuigen van je innovatieve en gemotiveerde aanpak?
Dan ontvang ik graag je CV en motivatie via recruitment@uniserver.nl

Ons bedrijf:
Wie wij zijn is wat ons drijft, hoe we met elkaar omgaan en wat we willen bereiken. Gevormd door onze KIES kernwaarden (Klantgerichtheid, Integriteit, Eenvoud & Samenwerken) die ons energie geven en scherp houden.

Wij willen de complexe cloud (infrastructuur) technologie eenvoudig toegankelijk maken voor bedrijven. Onze passie voor techniek en innovatie willen we vertalen naar een praktische toepassing: wij willen het beheer van cloud services op één plek samenbrengen. Wij geloven in doen waar je goed in bent. Kortom:

Wij willen het leven van onze IT-partners en klanten makkelijker maken door het verbeteren van hun business performance en dit doen we door het versimpelen van complexiteit in technologie

Onze ambitie is om over 5 jaar de grootste, snelste en beste hybride Cloud infrastructuur provider van Nederland te zijn,

Zo doen we dat!
Uniserver staat aan de vooravond van het veroveren van de hybride cloud markt. Wij zijn er klaar voor om onze diensten, als beste, snelste en grootste in de markt te ontwikkelen. Dit lukt ons alleen met talent dat net als wij lef heeft, veel verantwoordelijkheid aan kan en ook zelfstandig kan werken.

Om de kwaliteit te kunnen leveren die wij nastreven hanteren we een aantal uitgangspunten. Ten eerste gebruiken we voor ons eigen platform de beste hardware, software, technologieën en mensen die er zijn. Ten tweede werken we samen met vooraanstaande kwaliteitspartners zoals HPE, VMware, Veeam en Zerto. En ten derde komen wij onze toezeggingen altijd na: afspraak is afspraak.

We zijn betrokken bij onze klanten. We gaan samen uitdagingen aan en realiseren samen innovatieve oplossingen. We vinden het oprecht leuk om de klant te helpen en overtreffen graag hun verwachtingen.          

Onze mensen laten zich kenmerken als creatief en innovatief. En we blijven nuchter, een sterke doe-maar-normaal houding met humor en passie. We zijn enthousiast en doen met plezier ons werk. We houden van aanpakken en worden gestimuleerd om ondernemend te zijn.

Wij hebben  een servicegericht DNA. Ook efficiency en kwaliteit zitten in ons bloed: snel en goed. Wij werken op basis van ITIL standaarden en zijn volledig ISO 20.000 gecertificeerd. Ons motto: gewoon doen!

Een keertje meelunchen?

Benieuwd naar de sfeer op ons kantoor? Laat je gegevens achter en wij bellen je voor een afspraak zodat je met ons mee kunt lunchen en we kennis kunnen maken met elkaar.

Reageer op deze vacature

Ben jij onze droomkandidaat? Reageer dan direct op deze vacature!

Solliciteer op deze baan

Deel deze vacature

Jiska Rodenburg

Talent Manager