Hulp nodig bij de inrichting van je cloud infrastructuur?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Direct een afspraak maken

072 - 572 56 46

Michiel Pronk

Key Account Manager

Firewall as a Service

Krachtige virtual firewall voor een optimale bescherming van de serveromgeving.

Wat is Firewall as a Service?

Firewall as a Service (FaaS) is een virtual appliance firewall oplossing om de beveiliging, filtering en scheiding van verkeer naar de verschillende omgevingen en applicaties te faciliteren.

Met behulp van Fortinet wordt een voorgeconfigureerde virtuele laag boven de serveromgeving geplaatst. Hiervoor zijn geen investeringen in hardware, housing of connectivity nodig, maar heb je wel de functionaliteiten van een fysieke firewall. Op deze manier kan er gemakkelijk op- en afgeschaald worden.


Fortinet_logo.svg.png

Hoe werkt Firewall as a Service?

Er zijn verschillende voorgeconfigureerde firewalls voor specifieke omgevingen beschikbaar. Zo heeft een kleine omgeving voor een website andere specificaties dan een veeleisend kantoorautomatisering omgeving.

Wanneer de standaard configuraties niet voldoende throughput bieden voor de opstelling en behoefte van de omgeving wordt er maatwerk van gemaakt.

Op het gebied van beheer kun je kiezen voor een firewall waarbij je zelf regie voert over de regels voor het verkeer – de firewall rules – of een versie waarbij Uniserver het volledige beheer van A tot Z uitvoert.

Een solide toevoeging aan je security strategie

Een security strategie raakt alle vlakken van de organisatie en valt of staat bij mensen, software en processen. Firewall as a Service maakt onderdeel uit van een betrouwbare security strategie. 

Door gebruik te maken van de rapportage mogelijkheden in Fortinet kan de gebruikte throughput per afnemer worden gemeten. Daarnaast kan - in overleg met Uniserver - ook de logging van de firewall geanalyseerd worden om mogelijke problemen te voorkomen.

‘Met Uniserver zijn wij klaar voor de toekomst’

Hans Hendrikx, ITSN

Meest gestelde vragen over Firewall as a Service

Bekijk alle meest gestelde vragen

Hulp nodig bij de inrichting van je cloud infrastructuur?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Direct een afspraak maken

072 - 572 56 46

Michiel Pronk

Key Account Manager